Kijkende Loes #13 – Een baanbreker, een komedie en een musical

Eindelijk weer een nieuwe editie van Kijkende Loes! In dit artikel vertel ik je over 5 films en series die ik de laatste tijd keek. Kijk je mee?

#1 Manifest

https://www.youtube.com/watch?v=LjsFg7e-ffk&t=8s

Een vliegtuig onderweg van Jamaica naar NY raakt vermist, maar daar komen de passagiers pas achter als ze vijf jaar later landen. Zelf hebben ze, op nogal heftige turbulentie na, niets door gehad. Na terugkomst in de stad blijkt dat hun families jarenlang hebben gerouwd om hun verdwijning of verder zijn gegaan met hun levens. Maar voor de passagiers van vlucht 828 is het nog net alsof ze net vertrokken zijn, zij zijn niet ouder geworden en moeten dus hun nieuwe plek leren vinden in een wereld die zonder hen is verder gegaan.

Manifest is een verrassende serie met een origineel verhaal. Het verhaal is meeslepend en spannend, alhoewel sommige afleveringen wat trager zijn. Ik hoop heel erg dat deze serie hernieuwd wordt voor een tweede seizoen, want ik ben heel benieuwd hoe dit verhaal zich verder gaat ontwikkelen!

Manifest wordt uitgezonden door NBC.

#2 Sugar rush


In Sugar Rush moeten vier teams in twee rondes strijden om een plekje in de finaleplek. In deze twee rondes moeten ze zoveel mogelijk tijd besparen, zodat ze voldoende tijd hebben om in de finale hun taart te maken, maar.. dan moet je binnen die krappe tijd wel prachtige lekkernijen voorschotelen aan de jury om überhaupt een plekje in deze finale te bemachtigen!

In deze serie zie je de lekkerste cupcakes, mooiste taarten en zoetste zoetigheden voorbij komen, precies een serie voor mij dus, want ik ben een enorme zoetekauw! Behalve dat je van deze wedstrijd honger krijgt, is het ook heel entertaining. De afleveringen kijken lekker weg, dus perfect om te kijken als je ondertussen met iets anders bezig bent of even gedachteloos wil kijken naar dit soort mooie creaties.

Sugar Rush staat op Netflix.

#3 Crazy Rich Asians

Crazy Rich Asians is een film met in de hoofdrol alleen maar Aziaten. Dat maakte deze film baanbrekend. De film vertelt het verhaal van een Amerikaans-Chinese vrouw die met haar vriend mee gaat naar Singapore, om daar zijn familie te ontmoeten. Deze familie blijkt enorm rijk en belangrijk te zijn binnen de gemeenschap, wat ertoe leidt dat niet iedereen te springen staat om de komst van Rachel.

Toen ik zag dat deze film beschikbaar was in het vliegtuig naar New Orleans, heb ik hem meteen aangeklikt. Ik was nieuwsgierig geworden door de vele dingen die ik erover gehoord had en ik ben alles behalve teleurgesteld. Deze film is kritisch, grappig en romantisch, precies waar ik zin in had op dat moment! Zeker een aanrader.

Crazy Rich Asians is te bekijken via iTunes of Pathé Thuis.

#4 The greatest Showman

Na La La Land, proberen dezelfde tekstschrijvers dit succes te evenaren in The Greatest Showman, waarin Hugh Jackman de man achter het circus speelt, namelijk P.T. Barnum. Deze man verzamelt allerlei mensen die gezien worden als rariteiten om zo een circusshow neer te zetten. Van een vrouw met een baard, tot mensen met een donkere huidskleur, van mensen met dwerggroei, tot een man met heel veel tatoeages, allemaal werden ze vroeger gezien als afwijkend, maar in Barnum’s circus komen ze allemaal bij elkaar om te entertainen.

Omdat ik groot fan ben van La La Land, had ik hele hoge verwachtingen van deze musicalfilm. Het verhaal stelde me niet teleur, maar de soundtrack helaas wel. Gedeeltelijk was ik heel enthousiast en vond ik de muziek goed, maar sommige nummer stelden me erg teleur. Ik kan je nog steeds aanraden deze film eens te bekijken, maar persoonlijk was ik dus niet zo enthousiast als ik had verwacht.

The Greatest Showman is nu verkrijgbaar op DVD.

#5 Dumplin’

Willowdean Dickson is de dochter van voormalig pageant queen Rosie Dickson, gespeeld door Jennifer Aniston. Willowdean heeft nooit een hele goede band met haar moeder gehad en kon zich meer identificeren met haar tante Lucy, waar ze haar liefde voor Dolly Parton van heen geërfd. Om een punt te maken besluit Willowdean toch mee te doen met de plaatselijke schoonheidswedstrijd. Ze probeert te bewijzen waarom deze wedstrijden onzin zijn en waarom iedere vrouw mooi is, dik of dun.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik enorm vrolijk werd van deze film. De muziek van Dolly Parton is aanstekelijk, Jennifer Aniston zet een heerlijk naïeve rol neer en de moraal dat iedereen mooi is zoals hij/zij is, is er eentje waar menig mens veel van kan leren. Kortom, een aanrader!

Helaas is Dumplin’ een Netflix Original en nog niet te bekijken via de Nederlandse Netflix, maar dit komt hopelijk snel!

Dit zijn een aantal van de hele fijne films en series die ik afgelopen tijd gekeken heb. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe pareltjes, dus deel vooral jouw favorieten van de afgelopen tijd met me!

0 0 stem
Artikelbeoordeling

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties