Levende Loes #5 – 4 tot 10 maart

Nummer 5 van de ‘Levende Loes’-rubriek alweer! Dat betekent dat ik alweer een maand bezig ben met bloggen, aangezien mijn blog op 8 februari online ging. Mini-mijlpaaltje! Deze week ging ik weer terug naar Maastricht na mijn vakantie, zonder Kenny dit keer. Dat was wel even wennen. Gelukkig kreeg ik al meteen bezoek en had ik het druk met werken en school. Kijk je mee naar mijn week?

Zaterdag

Zaterdag ging ik voordat ik terug naar huis vertrok nog even lunchen met mijn ouders. Ik ging voor een broodje gerookte zalm, omdat dat nu eenmaal mijn favoriet is.

Na de lunch bracht mijn moeder me naar het station, waar ik weer op de trein stapte. Na een uurtje of twee was ik eindelijk weer thuis.

Eenmaal thuis ging ik even facetimen met Kenny. Dat was even gek, want de laatste keer dat we facetimede was ik in Amerika! Het is een hele fijne manier om even bij te kletsen en elkaar toch even te kunnen zien. Net of de ander in je laptop woont!

Deze thee kocht ik met mijn moeder en hij klonk heel lekker: groene thee met granaatappel, gouden combi zou ik denken! Hij rook super zoet, wat me deed vrezen dat ik het niet zo lekker zou vinden, ik houd namelijk niet van overheersende vruchtenthee. Maar ik werd blij verrast, want zo zoet was hij gelukkig niet! Een lekkere groene thee met een zoet bijsmaakje. Dit merk is wel vrij duur, dus ik weet niet of ik het zo snel opnieuw zou kopen. Dan vind ik de thee van Pickwick even lekker of zelfs lekkerder.

Ik sloot mijn avond af op de bank met een film en frambozen! Ik ben dol op frambozen en vind het altijd zo jammer dat ze zo enorm duur zijn. Ruim twee euro voor een klein bakje, dat heb ik zo op! Toch blijf ik ze heerlijk vinden.

Zondag

Zondag maakte ik de eetplanning voor de week. Zo hoef ik eigenlijk maar 1 keer per week naar de supermarkt, wat heel fijn is. Zo koop je geen onnodige (ongezonde) dingen en bespaar je geld. Ik moet wel even wennen aan het koken voor 1 persoon, maar ik vind mijn draai daar vast snel genoeg in. En gelukkig hebben we een vriezer!

Goed gevulde koelkast na het boodschappen doen!

Na het boodschappen doen, probeerde ik dit sapje uit. Ik was er heel benieuwd naar omdat ik zag dat er baobab in zat. Dat is een boom, dus ik was nieuwsgierig naar de smaak in dit drankje. Ik ben geen extreme fan van groene sapjes of smoothies, maar deze was wel lekker! Vrij zoet door de appel en peer.

Ook at ik een broodje op de bank, terwijl ik een beetje aan mijn blog werkte en de laatste voorbereidingen trof om weer naar de uni te gaan op maandag!

Maandag

In de ochtend begon ik met het fotograferen van een aantal producten. Zoals jullie vorige week konden zien, had ik namelijk een bestelling geplaatst bij Boozyshop. Dit is vast een klein kijkje in welke reviews jullie kunnen gaan verwachten!

 

Als je voor een bepaald bedrag bij Boozyshop bestelt, krijg je er soms een gratis cadeautje bij. Ik kreeg deze lipstick van het merk ‘Freedom’ erbij. Dit merk kende ik nog niet, dus vandaag probeerde ik de lipstick uit. Ik vond de lipstick wel fijn, maar de kleur niet zo. Ik vond hem een stuk lichter dan verwacht en vind mezelf dat niet zo goed staan. Ik had hem ook anders verwacht, in de flacon vond ik hem lijken op Chatterbox van Mac, maar op de lippen was dit totaal anders!

In de middag had ik twee werkgroepen. Maandag is altijd mijn ‘langste’ dag qua uni betreft en ik heb het na twee werkgroepen ook altijd flink gehad. Ik had ook trek, dus ging snel naar huis.

Als avondeten had ik onder andere flapjes met geitenkaas. Ik maakte ze wat anders dan normaal en dat was helaas toch minder lekker.. Ook zijn ze wat bleek, omdat ik teveel honger had, dus ze te snel uit te oven haalde, haha!

‘s Avonds kwam een goede vriendin langs, die ook bleef slapen. We zitten op het moment in hetzelfde ‘schuitje’ omdat ook haar vriend in het buitenland is. Perfect excuus voor sleepovers! We hebben heel de avond op de bank zitten kletsen, wat heel gezellig was.

Dinsdag

Dinsdag was een hele gezellige dag, omdat Bregje er nog heel de dag was. We gingen de stad in om daar lekker te lunchen. We gingen naar ‘FAB’ wat op de Markt zit in Maastricht. Binnenkort komt hier een artikel over! De pink lemonade die je hier ziet is vast een voorproefje.

Ik ging weer bijles geven en het was zowaar lekker weer! Heel de dag was het een beetje regenachtig (net zoals de rest van de week), maar op de fiets was het opeens heerlijk. Soms lijkt het alsof de lente toch aan begint te breken.

Als avondeten maakten we bobotie van het wereldgerecht van Knorr. Dit is van origine een Zuid-Afrikaans gerecht en ik heb het ook al eens gegeten wanneer het gemaakt was door iemand met Zuid-Afrikaanse roots. Dat is een totaal ander gerecht en ontzettend lekker, maar ook deze versie van Knorr is lekker. Als je dit eet moet je dus geen echte bobotie verwachten, het is eerder een andere ovenschotel, maar zeker lekker. Ik denk dat het met alle wereldgerechten zo is: het zijn makkelijke, toegankelijke versies van de originele gerechten.

Woensdag

Steeds vaker heb ik dit soort gekke plekjes uitslag in mijn gezicht. Het lijken puistjes, maar het ziet en voelt toch anders. Het jeukt ook ontzettend! Heel irritant en ik weet niet waar het aan ligt.

Ik moest ‘s ochtends en in de middag werken. Tijdens het werk doe ik veel met mijn handen, dus die werden erg droog. Mijn favoriete handcrème was bijna op, dus ik besloot vast een nieuwe aan te schaffen, omdat ik niet kon wachten tot ik thuis was om mijn handen in te smeren.

Ik had namelijk eerst nog college. Een lange dag dus, werken en daarna nog college. Ik was ook flink moe naderhand.

Toen ik thuis kwam, lag er nog een tweede stempas in de brievenbus. Aangezien Kenny in het buitenland zit en dus niet zelf kan stemmen, ga ik dat voor hem doen. Ik vind het heel goed dat je op deze manier iemand kan machtigen. Zo gaat je stem niet verloren!

Omdat ik zo moe was na deze dag, kroop ik op tijd in bed. Wel met mijn laptop, zodat ik nog wat aan mijn blog kon doen. Daarna keek ik nog even een serie en ging ik lekker slapen. Ik had wat uurtjes nodig om bij te slapen!

Donderdag

Ik begon de dag met het maken van een courgettesoep, zodat ik dat ‘s avonds niet meer hoefde te doen.

Bij het doen van mijn make-up gebruikte ik deze nieuwe kwasten van Morphe. Ik bestelde deze bij Boozyshop en het is een travelset, dus de penselen zijn wat korter. Tot nu toe werken ze erg fijn.

Mijn hoofd stroomde een beetje over. Ik moest vrijdag heel de dag werken en zou vanuit het werk naar Brabant gaan, maar daarom moest ik donderdag mezelf, het huis en mijn spullen ‘weekendklaar’ maken. Aangezien het in mijn hoofd nogal een chaos was, besloot ik een to do-lijstje te maken. Dat maakte alles meteen overzichtelijker.

Als lunch maakte ik scrambled eggs met zalm. Niet zo mooi om te fotograferen, maar wel erg lekker.

Ik droeg mijn haar weer eens half omhoog in een knotje. Ik vind het altijd erg leuk, maar soms kan het lijken alsof je een drolletje op je hoofd hebt en dat is natuurlijk niet de look waar je voor gaat. Mijn haar was verder lekker wild en met golfjes omdat ik de dag en nacht daarvoor een vlecht had gedragen.

Vrijdag

Ik was al vrij van school, maar moest eerst nog een dagje werken voor het weekend echt van start ging. Ik ging met de bus zodat ik meteen vanuit daar naar Brabant kon reizen, dat scheelde qua tijd.

Ik was aan de vroege kant, dus besloot ik op het Vrijthof nog even te genieten van het lentezonnetje voor ik naar binnen ging om de hele dag te werken.

De hele dag werken, veranderde uiteindelijk in alleen een ochtend werken. Het was rustig, dus ik kon eerder gaan. Dat betekende dat ik ook een stuk eerder de trein in kon. De salade die eigenlijk bestemd was als avondeten, at ik dus als late lunch op in de trein.

Samen met mijn moeder bakte ik ‘s avonds deze overheerlijke koekjes. Het zijn snickerdoodles met kaneel en erin zat karamel, jummie!

Voor ik ging slapen, maakte ik nog snel een collage met haarinspiratie foto’s. Deze kon ik dan de volgende dag aan de kapper laten zien. Kunnen jullie een beetje raden wat ik graag wilde?

Hoe mijn kapsel uiteindelijk geworden is, zien jullie in de ‘Levende Loes’ van volgende week! Behalve dit kappersbezoekje, zal die week weer gevuld zijn met lekker eten, nieuwe aankopen en nog veel meer. Kom dus zeker volgende week weer een kijkje nemen! Tot dan!

0 0 vote
Article Rating

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Abonneren op
guest
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Donnadr
3 jaren geleden

Oeh, die roze limonade