Hotspot – Bistro FAB in Maastricht

In deze rubriek wil ik met jullie plekjes delen die jullie zeker eens moeten gaan bezoeken. Het zal vooral gaan om eetgelegenheden, maar ook andere ‘hotspots’ zullen voorbij komen! De ‘hotspot’ van vandaag is er een uit eigen stad, namelijk Bistro FAB in Maastricht.

Bistro FAB is een restaurant opgericht door een Amerikaan en het is dan ook het idee dat je hier typisch Amerikaanse gerechten en drankjes kan krijgen. Het bevindt zich op Markt 6, tegenover het Stadhuis. Je kan vanuit het restaurant dus uitkijken op de markt en op het stadhuis, wat natuurlijk een mooi uitzicht is.

Op de kaart staan behalve Amerikaanse gerechten ook veel Amerikaanse drankjes. Deze Pink Lemonade is er daar een van. Het ziet er super leuk uit en is ook heel lekker natuurlijk! Veel van de drankjes die ze aanbieden zijn huisgemaakt, maar ze hebben natuurlijk ook andere soorten frisdrank, koude of warme dranken.

De gerechten hebben dus een Amerikaans tintje. Buffalo chicken, BBQ-saus en frietjes zie je dus veelal voorbij komen op de kaart. Je kan er terecht voor ontbijt, brunch, lunch en diner. Ook bieden ze voor de liefhebber (zoals ik) de hele dag ontbijt aan, wat je hier op de bovenste foto ziet. Je krijgt dan behalve eieren, bacon en rösti ook yoghurt met granola en vers fruit. Ontzettend gevarieerd en heel lekker! Op de onderste foto zie je de ‘Tequila Lime Chicken’ met zoete aardappelfrietjes die ik afgelopen week voor het eerst probeerde (dat gaan jullie maandag zien in de Levende Loes van die week!). Ontzettend lekker (ik heb nog nooit zulke knapperige zoete aardappelfrietjes gegeten) en wat een grote porties, ik kreeg het niet allemaal op! Overigens houden ze bij FAB ook rekening met eventuele allergieën of dieet-voorkeuren, die je altijd aan kan geven bij de behulpzame bediening. De prijzen voor de gerechten zijn trouwens ook erg netjes. Voor de ‘All Day Breakfast’ betaal je zo’n 12 euro, maar er zijn ook gerechten onder de tien euro, of iets daarboven. Er zijn dus opties voor verschillende soorten budgetten!

Niet alleen het eten is lekker, ook de aankleding van het restaurant zelf is erg leuk! Je kan zowel beneden als boven zitten in de zaak, dus er is genoeg ruimte, zelfs als het wat drukker is. Zowel beneden als boven heb je mooi uitzicht op de Markt. De aankleding is een beetje ‘old school’ en industrieel. Er is dus veel hout en leer, staan hoge tafels en lage tafels, planten en er hangen toffe moderne lampen. Ook staan er beneden op de muren verschillende leuke quotes en afbeeldingen. De sfeer zit in ieder geval goed in dit restaurant! Als het lekker weer is, kan je trouwens ook op het terras zitten aan de voorkant van de zaak.

Al met al ben ik super enthousiast over Bistro FAB! De locatie is leuk, de werknemers zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam, het eten is erg lekker en het is ook nog goed betaalbaar. Ik ga binnenkort zeker terug (ik heb mijn eerst volgende keer zelfs al gepland staan..) en ik raad dit restaurant ook zeker aan wanneer je in Maastricht bent!

 

Misschien vind je dit ook leuk?

Wat vond je van dit artikel? Laat het weten in een reactie!

8 Reacties op "Hotspot – Bistro FAB in Maastricht"

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Iris
Gast

Wat wen leuke hotspot! Het ziet er heerlijk uit. En ook die pink limonade ziet er lekker uit!

nicolished
Gast

Wat een leuke hotspot! Het ziet er echt heel erg leuk en lekker uit. Dat roze drankje lijkt me echt lekker!

Natasja
Gast

Ah, dat klinkt goed! Vind Maastricht echt altijd een heerlijke stad voor even er tussenuit maar het is echt alweer te lang geleden dat ik er was. Deze hou ik in gedachten!

trackback

[…] de film gingen we even een rondje lopen door de stad en daarna lunchen bij Fab! De derde keer in een maand haha. We gingen voor een aantal dingen om te delen: mozzarella-sticks, […]

trackback

[…] je meer weten over dit restaurant? Lees dan vooral ook het artikel wat ik schreef over deze leuke […]

trackback

[…] had ik girls night met een vriendin en gingen we samen eten bij FAB (waar ik dit dit artikel over schreef in maart) en naar de film. We gingen naar Pitch Perfect 3, lekker fout maar wel heel […]