De ‘Wanderlust’ Tag

Zelf ben ik dol op het lezen van tags, omdat je zo iemand een stukje beter leert kennen. Het leek me daarom leuk om er vandaag weer een voor jullie in te vullen, dit keer met het thema ‘reizen’. Ik ben een grote fan van reizen en zou het liefst iedere maand gaan. Helaas is dat niet helemaal realistisch, maar ik heb al een aantal hele mooie reizen mogen maken afgelopen jaren. Kijk je mee?

1. Wat is je meest gekoesterde stempel in je paspoort?
Dit vind ik een hele lastige vraag.. Alle reizen buiten Europa die ik gemaakt hebben waren stuk voor stuk heel bijzonder. Ik denk dat ik toch de stempel die ik kreeg toen ik naar de New Orleans ging om daar een semester te studeren het meest koester. Ik ben super trots op het feit dat ik die stap heb durven wagen en denk nog heel vaak terug aan mijn tijd daar.

2. Kan je je paspoortnummer uit je hoofd opzeggen, als dit gevraagd wordt?
Haha nee, helaas niet! Keer op keer moet ik mijn paspoort er weer bij pakken als ik mijn paspoortnummer ergens in moet vullen. Inmiddels weet ik wel ongeveer welke cijfers en letters erin voorkomen, maar de exacte volgorde en combinatie kan ik niet uit mijn hoofd!

3. Manier van reizen met jouw voorkeur; vliegtuig, trein of auto?
Lastige vraag, want alledrie de manieren hebben zo hun charme. Ik denk dat mijn voorkeur toch gaat naar het vliegtuig, omdat dat zo lekker makkelijk en snel in. Alhoewel ik een roadtrip ook super gezellig en leuk vind. Afgelopen zomer ben ik voor het eerst met de auto naar Toscane geweest en ook al is zo’n autoreis heel vermoeiend, het is ook heel leuk!

4. Top 3 reis items?
Natuurlijk de standaard dingen zoals paspoort, medicijnen, bankpassen et cetera. Buiten dat zou ik gaan voor mijn nekkussen, omdat ik dat heel fijn vind bij lange vluchten, vooral omdat het zo lekker warm om je nek is. Een camera of telefoon waar ik mooie foto’s mee kan maken is ook heel belangrijk, omdat ik mijn reizen graag vast leg. Als laatste zou ik dan gaan voor een (reis)boek, zodat ik altijd wat te doen heb en zodat ik me kan inlezen over de plek van bestemming. Dus als ik er drie kies ga ik voor een nekkussen, camera en (reis)boek.

5. Hostel of hotel?
Ik heb eigenlijk pas 1 keer in een hostel geslapen en toen sliep ik met zeven andere meiden op de kamer die ik allemaal al kende. De echte ‘hostel-ervaring’ heb ik dus nog nooit meegemaakt. Voor nu ga ik daarom voor hotel! Maar eigenlijk heeft appartement of Airbnb mijn voorkeur!

6. Ga je vaker naar dezelfde plek of ontdek je nieuwe locaties?
Dat verschilt heel erg! Ik ga regelmatig terug naar Toscane, ben al meerdere keren in Dublin en London geweest en ook Namibië heb ik al meerdere malen bezocht. Ik denk namelijk dat je zelfs in dezelfde landen/steden nog totaal nieuwe dingen kan ontdekken en bezoeken, zo is iedere reis weer anders en speciaal! Ook is het super leuk om terug te gaan naar restaurants of hotels waar je een leuke ervaring gehad hebt. Ik heb hier dus geen duidelijk antwoord op, haha! Maar als ik echt iets moet kiezen zou ik gaan voor het ontdekken van nieuwe locaties, alhoewel ik dan wel met pijn in mijn hart afscheid moet nemen van een aantal favoriete plekken in het buitenland.

7. Lees je voor vertrek over je plek van bestemming (cultuur, geschiedenis , veiligheid) of zie je dat allemaal wel bij aankomst?
Eigenlijk bereid ik me altijd wel een beetje voor als ik op reis ga. Sowieso wat betreft veiligheid, zoek ik altijd uit wat wel/niet te doen en waar wel/niet naar toe te gaan. Ik ben best een angsthaas, dus veiligheid is wel heel belangrijk voor mij! Ook wil ik graag voorbereid zijn, zodat ik zeker weet dat ik mijn vakantie vol kan benutten. Ik bedenk daarom vaak voor vertrek vast een aantal dingen die ik per se wil zien of doen. Natuurlijk kan dit ter plekke altijd nog veranderen, maar dan heb ik een beetje een beeld! Je wil natuurlijk bij terugkeer ook geen spijt hebben van dingen die je niet hebt kunnen doen, alhoewel je dan wel een goed excuus hebt om terug te gaan.. Either way: ik lees me dus wel in voordat ik vertrek, maar maak geen strakke planning of iets dergelijks! Een beetje spontaniteit voegt ook veel toe aan je reis.

8. Favoriete reiswebsite?
Eerlijk gezegd volg ik niet zoveel reiswebsites, maar ik vind bijvoorbeeld Expeditie Aardbol wel heel leuk. En de website van the Lonely Planet natuurlijk!

9. Welke plek zou je aanraden aan een vriend(in)? Noem de stad en waarom.
Als ik een Europese stad moet kiezen, zou ik gaan voor Dublin. Ik ben al meerdere keren in Dublin geweest en die stad is zo ontzettend leuk! De sfeer is heel gezellig, er zijn hele mooie parken en ook de historie is heel interessant. Een stad buiten Europa zou natuurlijk New Orleans zijn, puur omdat ik daar een aantal hele mooie maanden heb beleefd en deze stad heel veel bijzondere dingen te bieden heeft. Als laatste wil ik nog een land in Afrika noemen, namelijk Namibië. Ik denk dat Namibië het perfecte land is om kennis te maken met Afrika, omdat het prachtige natuur heeft (de rode duinen, wauw!), wildparken voor safari’s en hele bijzondere cultuur (zo kan je er bijvoorbeeld een Himba-stam bezoeken). Dat zouden nu de drie plekken zijn die ik aan zou raden denk ik, maar het ligt er ook maar net aan wat die vriend(in) zoekt natuurlijk!

10. Je vertrekt morgen, geld is geen probleem, waar ga je heen?
Is tijd ook geen issue, haha? Want meestal lopen reizen stuk op een gebrek aan tijd! Als tijd en geld geen issue zouden zijn, zou ik naar de Malediven gaan. Altijd als ik daar foto’s van zie, droom ik helemaal weg. Het lijkt me zo prachtig daar! De prachtig blauwe zee waar je in kan snorkelen, parelwitte stranden, bijzondere vissen, ja ik zie een reisje naar de Malediven wel zitten!

11. Welke reizen staan er op dit moment op de planning?
Deze vraag heb ik zelf toegevoegd, maar leek me leuk om te beantwoorden! Het eerst volgende reisje is Aruba, waar ik super veel zin in heb. Het is een heel ander soort reis dan normaal, omdat ik Kenny daar ga opzoeken. Ook is het maar heel kort, maar toch heb ik er super veel zin in! Deze zomer ga ik sowieso een aantal dagen naar Liverpool om daar vriendinnen op te zoeken die ik heb leren kennen tijdens mijn semester in Amerika. Voor deze zomer staat er verder nog niet veel op de planning, maar ik hoop nog een weekje weg te gaan met Kenny en hopelijk ga ik met Donna nog een aantal dagen naar London of Disneyland Parijs! Op dit moment zijn dat de reizen die komende periode op de planning staan. Voor de zomer van 2018 zijn Kenny en ik al wel een vakantie aan het plannen, omdat dat de enige vakantie is in deze drie jaar van zijn co-schappen dat hij een langere periode vrij heeft in de zomer. In 2018 gaan we waarschijnlijk naar Borneo en ook al hebben we hier nog niets voor geboekt, ik heb er toch al heel veel zin in!

Dat was de ‘Wanderlust’ tag alweer! Ik vond het super leuk om in te vullen, zo denk je toch weer even terug aan mooie reizen die je al gemaakt hebt of die je nog gaat maken. Leuk! Welke reizen staan er nog op jouw bucketlist?

 

Misschien vind je dit ook leuk?

2
Wat vond je van dit artikel? Laat het weten in een reactie!

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
marielDanielle Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Danielle
Gast

Wat een super leuke tag. Leuk om te lezen.

mariel
Gast

Leuke tag en wat ben je al op mooie plekken geweest!