Review – Essence Waterproof ‘I love Extreme’ Mascara

Al jaren hoor ik positieve dingen over de ‘I <3 Extreme’ mascara in de felroze tube. Nu had ik, gezien de vele regenbuien van afgelopen maanden, een waterproof mascara nodig, dus besloot ik de waterproof versie ervan te proberen. Benieuwd geworden naar de waterproof versie van deze populaire mascara? Lees dan snel verder!

De verpakking van deze mascara is heel opvallend: kobaltblauw met knalroze letters. Ik vind de mascara er erg leuk uit zien, de verpakking past goed bij de naam. Wel vind ik dat je vrij goed kan zien dat dit een iets goedkopere mascara is, omdat je bij de duurdere merken voornamelijk wat chiquere zwarte verpakkingen ziet. Toch vind ik deze verpakking juist ook wel eens leuk!

Het borsteltje van deze mascara is vrij groot, met echte haartjes. Ik vind het niet erg als een borsteltje zo dik is, omdat je zo snel al je wimpers kan bedekken met een laagje mascara. Wel raak je hier ook makkelijk je huid mee als je wat slordig werkt, dus daar moet je voor oppassen. Als je het borsteltje uit de tube haalt, zit er vrij veel product aan, maar dit kan je gemakkelijk langs de rand van de tube eraf halen, dus dat hoeft geen probleem te vormen. Ik houd wel van dit soort grote borsteltjes!

Dan het resultaat! Ik heb deze mascara aangebracht op gekrulde wimpers, omdat ik dat altijd zo doe. Vervolgens heb ik een aantal dunne laagjes van deze mascara aangebracht. Zoals je kunt zien maakt deze mascara mijn wimpers heel lang en vol. Wel vind ik het resultaat een klein beetje klonterig. Er zijn een aantal wimpers waar als ware wat korreltjes aan blijven plakken. Als ik deze eruit probeer te kammen met de mascaraborstel zelf maak ik dit alleen maar erger, waardoor spinnenpoten ontstaan. Dat is natuurlijk niet het resultaat wat je wil bereiken. Daarom vind ik het fijn om deze mascara in combinatie met een andere mascara te gebruiken. Dit doe ik eigenlijk altijd bij mascara, omdat ik graag een mascara gebruik die volume en dikte geeft en eentje die de wimpers goed separeert. Op het gebied van seperatie vind ik deze mascara dus niet perfect, maar als je hem gebruikt in combinatie met een andere mascara, of zelfs met een schoon mascaraborsteltje, dan kan je wel het gewenste resultaat bereiken.

Ik ben positief over deze mascara, zeker voor het lage prijsje! Hij blijft goed zitten, maakt mijn wimpers lang en vol en is zeker waterproof. In het regenachtige Nederland is dat natuurlijk heel fijn, aangezien je nooit weet wanneer er opeens een bui uit de lucht komt vallen. Ook met het oog op de zomer is dit natuurlijk heel handig, zodat je je geen zorgen hoeft te maken om je mascara als je gaat zwemmen of als je zweet. Je hoeft je trouwens ook geen zorgen te maken dat je deze mascara er heel moeilijk af krijgt, want met een product zoals de Clinique Take the Day Off Balm of een make-up remover met olie, gaat dit heel gemakkelijk.

Ik zou deze mascara aanraden als je op zoek bent naar een budgetproof mascara en als je het niet erg vindt als je wimpers een klein beetje klonteren, of om een tweede mascara/mascaraborsteltje te gebruiken. Je kunt deze mascara kopen bij onder andere Kruidvat voor €2,89.

 

0 0 stem
Artikelbeoordeling

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Susan
3 jaren geleden

Opzich een prima resultaat! Vind het inderdaad wel een beetje klonterig, maar voor die prijs..

Fardau | Beautyvanmij
3 jaren geleden

Hey wat leuk! Ik heb deze van de week ook gekocht.. maar ik vind hem eigenlijk niet zo fijn.
Als je echt zoals mij zo’n 4 lagen op doet, dan krijg je het met zelfs micelairwater er moeilijk af..