Lipstick Challenge – 7 Dagen

Ik draag te weinig lipstick. Zo, dat is eruit. Ik ben dol op lipstick, maar ik draag het echt veel te weinig en dat vind ik super zonde. Daarom verzon ik deze challenge! Zeven dagen lang, droeg ik iedere dag een andere lipstick. Benieuwd welke ik uit mijn collectie koos? Lees dan snel verder.

Maandag – Estée Lauder Pure Color in Vanilla Truffle

Maandag, de eerste dag van de challenge! Ik begon met deze lipstick van Estée Lauder, een nude kleur met een oranje ondertoon. Dit klinkt misschien niet als een spannende kleur, maar voor mij juist wel. Mijn lippen zijn vrij rood en gepigmenteerd van zichzelf, waardoor nude lipstick me niet altijd even goed staat. Ik twijfel ook een beetje of ik deze lipstick wel zo’n succes vind, maar als ik hem deppend aanbreng, vind ik het toch wel leuk. Wat vinden jullie ervan?

Dinsdag – Mac Matte in Mehr

Dinsdag besloot ik te gaan voor een lipstick die de laatste tijd extreem populair is, namelijk Mehr van Mac. Ik droeg hieronder trouwens ook een lippotloodje van Mac, in de kleur Soar. Als ik dit soort kleuren zie, vraag ik me af waarom ik hem niet vaker draag. Ik vind dit zo’n toffe kleur! Hij is ook heel geschikt voor overdag, dus het excuus dat ik het ‘too much’ vind voor naar het werk of de uni, gaat hier niet op. Ik vind hem trouwens wel vrij droog, omdat het een matte finish is. Maar dat is vrij snel opgelost door er een beetje lippenbalsem onder te dragen of overheen te deppen als de lipstick wat indroogt. Ik snap heel goed dat deze kleur bij velen favoriet is, wat is ‘ie mooi!

Woensdag – NYX Soft Matte Lip Cream in Cannes

Op woensdag droeg ik een lip cream van NYX in de kleur Cannes! Ik ben dol op deze lip cream en wil er heel graag nog meer kleuren van, ze zijn zo fijn in gebruik. Nu ik deze foto onder die van Mac Mehr zie, vind ik de twee kleuren best op elkaar lijken eigenlijk?! Dat vraagt op een swatch naast elkaar:

Links zie je de swatch van Mac Mehr, rechts van NYX Cannes. Het voornaamste verschil is de mate van matheid (snap je het nog?). Mehr is net een tikje matter dan Cannes. Ook is Cannes net iets rozer dan Mehr. Wat vinden jullie ervan, een goede budget dupe of niet?

Donderdag – Mac Cremesheen in Shanghai Spice

Dit is mijn favoriete lipstick van Mac en ik vind dat hij zo underrated is! Ik hoor nooit iemand over deze prachtige kleur. Het is een nude kleur met een oranje ondertoon, maar door de lustre finish is hij vrij sheer, maar dat maakt hem juist zo mooi. Zeker als ik een beetje een kleurtje heb in de zomer, staat hij prachtig. Toen ik deze kocht, wilde ik eigenlijk Angel, maar toen ik die probeerde, stond hij me verschrikkelijk. Shanghai Spice daarentegen stond me een stuk beter! Het is een hele fijne lipstick voor iedere dag. Deze lipstick moet je dus zeker even proberen, ook als oranje kleuren je normaal niet zo goed staan, want dit is een pareltje!

Vrijdag – Mac Lustre in Syrup

Nog een van mijn favorieten: Syrup. Ook Syrup is behoorlijk underrated, alhoewel ik het gevoel heb dat steeds meer mensen deze kleur ontdekken. Hij heeft een beetje een paarse ondertoon, dus is perfect voor in het najaar, maar hij is ook heel geschikt voor nu. Net een beetje extra kleur in je gezicht! Heel erg mooi.

Zaterdag – Yves Saint Laurent Rouge Volupté in Nude Beige

Van deze lipstick ben ik eigenlijk niet zo’n fan. Hij is veel te licht voor mijn lipkleur! Als ik hem echt goed aanbreng, ziet het er heel gek uit. Hier heb ik hem dan ook licht deppend aangebracht. Dan vind ik het resultaat wel mooi, maar ik ben geen enorme fan. Typisch resultaat van een online bestelling.. Lipsticks swatch ik toch liever in het echt, want dan zie je pas echt of het een goede kleur is voor jou en je goed staat. Beetje een miskoop dit dus.

Zondag – Gosh Soft’n Shine Lip Balm in Perfect Plum

Perfect Plum is een ‘ouwe gouwe’ in mijn collectie! Gosh wordt al een aantal jaren niet meer verkocht in Nederland, maar deze lipsticks zijn ontzettend fijn. Hij lijkt een beetje op Syrup, maar is een stuk ‘glossier’. Hij voelt, gezien de naam, ook als een lipbalm aan, wat heel fijn is. Leuk kleurtje! Heel toegankelijk voor mensen die niet veel lipstick dragen.

Dat waren de zeven lipsticks!  Deze challenge vond ik echt heel leuk, want ik heb mijn grote liefde voor lipstick er een beetje mee herontdekt. Ik heb ook zeker weer pareltjes opnieuw ontdekt, zoals Mehr. Helaas kwam ik er ook achter dat er een aantal lipsticks in mijn collectie zitten, waar ik geen groot fan van ben en er waren ook een aantal lipsticks spoorloos verdwenen.. Zelfs in tassen kon ik ze niet vinden. Anyway, ik hoop dat deze challenge ervoor zorgt dat ik weer vaker lipstick draag en misschien heb ik jou ook wel weten te inspireren! Draag jij regelmatig lipstick en wat is je favoriet?

 

0 0 vote
Article Rating

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Abonneren op
guest
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Laura
3 jaren geleden

Leuk! Mac Mehr en Nyx Cannes heb ik ook haha. Lijken inderdaad wel op elkaar. Ik kocht ook Mac Twig, die leek bij andere veel donkerder dan Mehr, maar het verschil is echt miniscuur Zit hem vooral in de finish. Maar Mehr is bijna op, dus dan heb ik alvast een vervanger ipv opnieuw kopen haha. Hele leuke challenge trouwens! Toen ik googlede naar mac lipsticks kwam ik op een forum terecht waar ze een topic hadden met een 30 dagen lipstick challenge. Dus ook elke dag een andere lipstick. Echt leuk om te zien, op welke dag draag je… Lees verder »

Donnadr
3 jaren geleden

Dit is zo’n leuke challenge! Ik moet dit ook echt doen, maar ik moet komende week drie dagen werken en dan is het al niet zo praktisch…

Renate
3 jaren geleden

Ik herken het om van lipstick te houden, maar het eigenlijk zelden te dragen haha. Ik probeer het ook vaker te doen en ik doe het al vaker dan vroeger, maar dagelijks is nog niet mijn ding! Ik vind alle kleuren echt prachtig, zeker kleurtjes die ik ook zou dragen en ze staan je ook echt prachtig!