Kijkende Loes #3

Er is weer wat tijd verstreken en ik heb weer een aantal leuke series en films gekeken, dus in alweer de derde rubriek van ‘Kijkende Loes’ deel ik deze met jullie. Lees (en kijk!) snel verder!

#1 Beauty and the Beast

Deze film met Emma Watson als Belle en Dan Stevens als het Beest, is de live action versie van de originele ‘Belle en het Beest’-animatiefilm uit 1991. De film vertelt het verhaal van de jonge Belle die in haar dorp gezien wordt als raar, omdat ze houdt van boeken en droomt over verre reizen. Ze is niet zoals de andere meisjes in het dorp. Toch heeft Gaston, de meest begeerde man van het dorp, een oogje op haar en wil hij met haar trouwen. Belle wijst hem af, want zij droomt van een man met een stuk meer diepgang. Wie had ooit gedacht dat ze deze man zou vinden in een vervloekt kasteel, in de vorm van het Beest? Belle wordt gevangen gehouden in het kasteel en ontdekt daar de ware aard van het Beest, het personeel en het kasteel zelf.

Belle en het beest is altijd al mijn favoriete Disneyfilm geweest, dus je snapt dat ik heel enthousiast was toen ik hoorde dat er een live-action versie van deze film gemaakt ging worden! En dan ook nog met Emma Watson in de hoofdrol, een actrice waar ik ook groot fan van ben. Mijn verwachtingen van deze film waren daarom ook erg hoog en gelukkig stelde hij niet teleur. Inmiddels heb ik de film twee keer in de bioscoop gezien en beide keren waren ze magisch. De muziek, de acteurs, het spel, ik vond het geweldig! Nu ben ik ook totaal niet objectief, omdat ik sowieso dol ben op deze film, maar ik denk dat iedereen de magie van deze film wel zou kunnen waarderen. De muziek is trouwens ook echt het luisteren waard, want de soundtrack maakte niet zonder reden deel uit van mijn favorieten van april.

Ben je net als ik dol op Disney en droom je al weg bij de trailer? Beauty and the Beast draait nog in de bioscoop, dus ik zou zeker een kijkje gaan nemen!

#2 Familie Kruys

‘Familie Kruys’ is een serie die gaat over de gelijknamige familie, die op een bijzondere manier in elkaar steekt. Je hebt de vrijgezelle, ietwat mollige, Bette, haar broer Kirk die getrouwd is met man Morten en hun vader die wel met een hele jonge vrouw thuis komt. Samen en los van elkaar maken ze de meest gekke dingen mee en je kan dus wel zeggen dat hun leventjes niet echt op rolletjes loopt.. Met acteurs zoals Linda de Mol, Elise Schaap en Rop Verheijen wordt een grappig verhaal gegarandeerd.

Deze serie is een beetje een guilty pleasure! Echt hoogstaand is het natuurlijk niet, maar vermakelijk is het zeker. Het doet me super erg denken aan Modern Family, waar het duidelijk ook door geïnspireerd is. Modern Family vind ik ook super leuk, dus ik had kunnen weten dat ik deze serie ook leuk zou vinden. Het is lekker dramatisch met veel overdreven karakters en dat maakt het nou net zo grappig. Inmiddels is het derde seizoen afgelopen, maar je kan de afleveringen terugkijken via RtlXL of Videoland!

De serie kent inmiddels drie seizoenen, dus ik wil niet teveel spoilers weggeven over de inhoud, maar als je op zoek bent naar een luchtige, grappige serie, dan zou ik de Familie Kruys zeker aanraden!

#3 The Most Hated Woman in America

Deze biografische film draait om de kidnapping van Madalyn Murray O’Hair, een atheist met een sterke mening, die opkomt voor de rechten van geloofsvrijheid en niet-gelovigen. Samen met haar zoon en kleindochter wordt zij ontvoerd, maar het is niet meteen duidelijk wat het motief is achter deze ontvoering. Langzaam maar zeker leer je de personages beter kennen en wordt het duidelijk waarom Madalyn door velen niet geliefd is. Ze strijdt voor geloofsvrijheid en wil dat geloof niet aan mensen opgedrongen wordt en ook al lijken de stappen die ze onderneemt om dit te bereiken in het begin redelijk en terecht, later verandert ze in een extreme activist, waarvan de zaakjes ook een beetje louche blijken te zijn. Op deze manier jaagt ze velen, zowel vreemden als familie, tegen zich in het harnas.

Ik vond deze film heel intrigerend. Ik kende het verhaal van O’Hair nog niet, maar kan me goed voorstellen dat ze vele mensen boos heeft gemaakt, ondanks dat ze zelf claimde te strijden voor geloofsvrijheid. Ik vond Melissa Leo de rol van O’Hair ook heel goed vertolken en was sowieso te spreken over het acteerwerk in het algemeen. Het is geen luchtige film en het onderwerp is natuurlijk best heftig, maar de film is goed te volgen en heeft een interessant verhaal.

Als je eens op zoek bent naar een wat minder luchtige film met een interessant waargebeurd verhaal, zou ik zeker eens een kijkje nemen bij deze film.

#4 Begin Again

Gretta, gespeeld door Keira Knightley, vertrekt met haar vriend Dave, vertolkt door Adam Levine, naar New York omdat Dave een platencontract aangeboden gekregen heeft. Aangekomen in New York blijken de plannen die Gretta en Dave samen gemaakt hadden, niet geheel volgens Gretta’s idee te verlopen en loopt hun relatie al snel op de klippen. Gretta besluit terug naar London te gaan, totdat zij Dan tegen het lijf loopt, een muziekproducent die net is ontslagen bij zijn label. Dan is erg onder de indruk van Gretta en samen besluiten zij een wel heel originele plaat te maken. Deze plaat betekent voor zowel Gretta als Dan een grote omslag in hun leven.

Ik had iets heel anders verwacht bij deze film, maar het bleek dat ik de verkeerde film in mijn hoofd had, haha! Ik werd dus verrast door de verhaallijn, maar wel op een hele positieve manier. De combinatie van film en muziek, vind ik persoonlijk altijd erg leuk, dus dat vond ik ook bij deze film weer het geval. Ik heb ook meteen de soundtrack op mijn iPod gezet en vind zeker het nummer ‘Lost Stars’ heel tof. Het enige minpuntje aan deze film vond ik hoe Keira Knightley zong, want dat kwam soms een beetje geforceerd over, waar ik me aan irriteerde na een tijdje. Dat maakte de muziek daarentegen niet minder mooi!

Als je houdt van muziek en film, dan is deze film zeker iets voor jou! De film bevat een goede dosis humor en ook een beetje romantiek, maar niet op de manier die je misschien direct zou verwachten.

#5 Girlboss

https://www.youtube.com/watch?v=g-U2G280kmI

‘Girlboss’ is een Netflix Original serie die grofweg het verhaal vertelt van Sophia Amoruso, de oprichtster van het kledingbedrijf Nasty Gal. Britt Robertson vertolkt de hoofdrol en weet je mee te slepen in alles wat er komt kijken bij het oprichten van een eigen onderneming. Ze begint klein, met een ambitie om geld te verdienen met iets wat ze leuk vindt, maar dit ontpopt zich al snel tot een heus bedrijfje. De gebeurtenissen in de serie zijn gebaseerd op de autobiografie van Sophia Amoruso, maar er wordt benadrukt dat de evenementen niet geheel gelijkend aan de waarheid zijn.

Ik moet zeggen, dat ik niet meteen erg enthousiast was over deze serie. Ik vond de hoofdpersoon een beetje irritant en arrogant, waardoor ik niet lekker in het verhaal kwam. Later begon ik hier wel wat meer aan te wennen en ook al is de hoofdpersoon nog steeds geen favoriet, de karakters eromheen en de verhaallijn vond ik wel boeiend! Mocht je dus benieuwd zijn naar deze serie, maar er niet meteen lekker inkomen, kijk dan even de door: uiteindelijk vond ik de serie namelijk zeker vermakelijk. Ik vond het vooral fijn dat de afleveringen rond het half uur waren, ze duurden daardoor niet te lang en je kon er gemakkelijk eens een tussendoor kijken.

Ik ben niet laaiend enthousiast over deze serie, maar als je geïnteresseerd bent in vintage kleding en het ontstaan van het bedrijf Nasty Gal, is het toch wel het kijken waard. Zeker als je een serie zoekt, waarvan de afleveringen iets minder lang duren!

Dat waren alweer de films en series die ik afgelopen periode heb gekeken. Heb jij een van deze films/series al gezien, zo ja wat vond jij ervan? En heb je nog een aanrader die niet in mijn lijstje staat? Laat het vooral weten in de reacties!

 

 

Misschien vind je dit ook leuk?

8
Wat vond je van dit artikel? Laat het weten in een reactie!

avatar
5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
levendeloeslauradenktmarielleAnnika - Mrs. MarvelousLaura Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Laura
Gast

Ik ben wel benieuwd naar Begin Again! Ik vind Keira Knightley zo’n leuke/mooie vrouw. Wist ook niet dat ze kan ‘zingen’, dus ben benieuwd. Beauty and the Beast moet ik ook nog zien! Wel pas de oude weer gekeken. Was ook één van mn lievelings vroeger. Hij was nog steeds leuk!

Annika - Mrs. Marvelous
Gast

Ik ben zo benieuwd naar Beauty and the Beast, kan niet wachten! Girlboss heb ik gezien, vond ik leuk, ik ben nu ook het boek van Amoruso aan het lezen.

Annika - Mrs. Marvelous
Gast

Het boek is non-fictie, maar ik heb al een aantal anekdotes gelezen die ik in de serie heb gezien, de hernia bijvoorbeeld.

marielle
Gast

Ik moest even wennen aan Girlboss maar vond het uiteindelijk een leuke serie!

lauradenkt
Gast

Jaaa, ik vond het hoofdpersonage in Girlboss zooo egocentrisch!