Story Time – Mijn Eerste Tattoo

Ik weet niet of ik het ooit verteld heb/jullie het ooit gezien hebben, maar ik heb een tattoo! Eentje. Een pijltje op mijn rechterenkel. Die heb ik laten zetten tijdens mijn semester in het buitenland, in New Orleans dus. Vandaag wilde ik jullie graag vertellen hoe ik tot de beslissing ben gekomen om deze tatoeage te laten zetten en wat er allemaal bij kwam kijken!

Ik heb mijn tatoeage op 15 oktober 2015 laten zetten, toen ik voor een semester in New Orleans woonde. Je kan misschien denken dat ik, gezien ik hem in het buitenland heb laten zetten, deze tatoeage een impulsieve actie was, maar niets is minder waar! Voordat ik uiteindelijk de stap genomen heb om echt deze tattoo te laten zetten, heb ik er jaren over nagedacht. Ik wist al heel lang wat ik wilde, maar ik twijfelde een tijdje over de plek en ik vond het stiekem ook een beetje eng.. Een grote naaldenfan ben ik namelijk totaal niet, dus ik was heel bang dat het pijn zou gaan doen, maar ik was ook bang dat ik er misschien spijt van zou krijgen. Een tatoeage nemen is natuurlijk niet niks, want in principe (tenzij je het laat laseren oid) staat ‘ie er natuurlijk voor de rest van je leven op! Uiteindelijk besloot ik dat als ik het ging doen, ik het in New Orleans wilde laten doen, omdat er dan meteen een mooie herinnering aan vast zou zitten en ik een blijvende souvenir zou hebben aan mijn tijd daar.

Wat betekent mijn tatoeage voor mij en waarom heb ik voor deze plek gekozen?
Uiteindelijk heb ik dus gekozen voor een pijltje op mijn rechterenkel. De betekenis van de tatoeage zelf is best persoonlijk. Ik kan nogal een pessimist zijn en het glas is bij mij regelmatig halfleeg in plaats van halfvol. Deze tatoeage staat voor mij juist voor positiviteit en voor vooruit kijken. Dit pijltje is een dagelijkse herinnering dat het leven een heleboel mooie dingen brengt en je soms verder moet kijken dan eventuele negatieve dingen. Hierbij ben ik grotendeels geïnspireerd door de quote ‘Life is like an arrow: an arrow can only be shot by pulling it backward. So when life is dragging you back with difficulties, it means that it’s going to launch you into something great. So just focus, and keep aiming.’ Ik denk dat deze quote wel een beetje voor zich spreekt! De betekenis van mijn tatoeage draait dus vooral om positiviteit en optimisme.
De plek van je tatoeage is natuurlijk ook heel belangrijk! Lange tijd heb ik gedacht dat ik hem graag op mijn ribben wilde, maar plots stapte ik van dit idee af. Ik vond het toch niet goed bij me passen en voelde me er niet goed bij. Uiteindelijk heb ik toen gekozen voor mijn rechterenkel omdat ik dat een hele chique plek vind. Ook vind ik het heel belangrijk dat mijn tatoeage goed te bedekken is en niet altijd zichtbaar voor iedereen. Heel veel mensen kwamen er pas achter dat ik überhaupt een tatoeage had, toen het weer zomer werd! Of je het belangrijk vindt dat een tatoeage te bedekken valt, is natuurlijk een persoonlijke keuze, maar ik vond het wel erg belangrijk. Dat ik voor de rechterenkel heb gekozen in plaats van de linker was eigenlijk meer een gevoelsdingetje dan een bewuste keuze, ik vond het gewoon het mooist rechts!

Hoe was het zetten/hoe was mijn ervaring?
Ik kan meteen al zeggen dat ik een hele goede ervaring heb gehad! Ik ging samen met een vriendinnetje wat ik in Amerika gemaakt heb op donderdagavond naar de shop. Laura zou ook een tatoeage laten zetten en we wilden vast even kijken of we een afspraak konden maken en ons goed voelden bij de shop. Dat vond ik vooral heel belangrijk, omdat ik wilde zien hoe de shop eruit zag en of alles goed schoon was et cetera. Dat is natuurlijk ook heel belangrijk en dat vond Kenny ook heel belangrijk als geneeskundefreak, haha! De volgende dag zouden we dan terug gaan samen met Isabel, een andere vriendin, omdat die het graag wilde zien en heel nieuwsgierig was. Uiteindelijk ging het ietsjes anders, want op donderdag werd er gezegd dat ze toen wel een gaatje hadden! Voor ik het wist had Laura al oké gezegd en sloegen bij mij de zenuwen flink toe, haha. Ik wist natuurlijk zeker dat ik het wilde, maar vond het wel heel erg spannend. Als ik zenuwachtig ben, moet ik altijd meteen plassen, dus ik ging daar even naar het toilet. Ze hadden goed ingespeeld op mensen die eventueel zenuwachtig zouden zijn en naar het toilet zouden gaan, want die was extreem zen ingericht met kaarsjes en rustgevende muziek. Dat vond ik wel een grappig detail, haha! Deze zenuwen waren uiteindelijk niet nodig, want ik werd heel lief geholpen. Er werd een tekening gemaakt en deze werd op mijn enkel gezet, tot dat ik het perfect vond. Uiteindelijk, na drie keer plakken, was de locatie perfect en konden we gaan zetten. Ik was heel blij dat de artist zo geduldig was, want dat stelde me echt gerust. Toen kon ik gaan zitten en gingen we aan de gang. Ik was best bang voor de pijn, maar dit is me honderd procent mee gevallen. Uiteindelijk voelde het alleen wat krassend aan! Ook stond mijn tattoo er in ongeveer vijf minuutjes op, wat super snel is, dus ik had ook niet echt tijd om er verder om te stressen. Sommige plekjes waren wel wat pijnlijker dan andere, maar de pijn is me echt heel erg mee gevallen gelukkig. Hieronder was de tattoo trouwens net gezet, dus nog een beetje rood!

Hoe kies je een goede tattooshop?
Hoe je je tattooshop of artist kiest, is natuurlijk heel erg afhankelijk van je wensen. Je kan namelijk een shop of artist het beste kiezen aan de hand van een bepaalde stijl die je mooi vindt en graag wil voor je tatoeage. Ik wist voordat ik naar New Orleans ging dat ik misschien mijn tattoo daar wilde laten zetten en had vantevoren al wat research gedaan. Ik kwam uit bij twee goede shops in de stad en uiteindelijk heb ik gekozen voor Downtown Tattoos New Orleans omdat ik de stijl van de artiesten daar het best bij mijn smaak vond passen. Ik ben hierachter gekomen door ervaringen te lezen van anderen, de websites te bestuderen en de instagram-pagina’s te volgen. Zo kon ik regelmatig nieuwe werken zien! Uiteindelijk ben ik heel blij met mijn keuze voor deze shop en ik heb een hele fijn ervaring gehad. Ik zou deze shop ook zeker aanraden, mede omdat er artiesten werken met hele verschillende stijlen, dus er is voor ieder wat wils! Neem zeker eens een kijken op hun instagram-pagina!

Hoe kies je je tattoo-artist?
Mijn tatoeage is gezet door Katie Barroso, een enorm vriendelijke en geduldige vrouw! Ik heb deze artist in principe niet zelf gekozen, omdat we uiteindelijk de tatoeages een dag eerder hebben laten zetten dan gepland. Ik had ook geen specifieke voorkeur voor een artist, aangezien ik het werk van alle werknemers mooi vond. Achteraf vond ik het heel fijn om door een vrouw getatoeëerd te worden. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar ik had het gevoel dat ze mijn wensen en zenuwen echt goed begreep en het niet erg vond om de tijd te nemen. Natuurlijk zullen mannelijke artists dit ook doen (als het goed is), maar het is een beetje als het hebben van een vrouwelijke huisarts, als je me begrijpt? Het zetten is heel persoonlijk, dus ik vind het dan ook belangrijk om me helemaal op mijn gemak te voelen en dat deed ik zeker bij Katie. Katie zet heel veel diverse soorten tatoeages, van heel gedetailleerd tot heel simplistisch. Dat vind ik juist zo mooi: ze kan zich aanpassen aan de wensen van haar klanten! Ik zou ook zeker terug gaan bij Katie als het zo uit zo komen, want ik heb een hele fijne ervaring bij haar gehad.

Heb ik spijt van mijn tatoeage en komt er nog een tweede?
Spijt van mijn tatoeage heb ik nooit! Ik heb er vantevoren heel lang over nagedacht, heb research gedaan naar de shop en heb een prettige ervaring gehad. Het is een blijvende souvenir en een mooie herinnering aan mijn tijd in het buitenland. Soms vergeet ik even dat ‘ie er zit en ik schrik er zelfs wel eens van, haha! Maar ik ben er nog steeds ontzettend blij mee. Zeker in de lente en zomer vind ik het ontzettend leuk dat je mijn tatoeage ziet, maar ik ben ook blij dat hij makkelijk te bedekken is. Mijn favoriete combinatie is een enkelbroek met een lage gymp/sneaker waardoor je mijn tatoeage goed ziet, dat vind ik altijd heel mooi en leuk staan.
Of er een tweede (of derde, of vierde) tatoeage komt, weet ik nog niet! Ik heb op het moment wel een idee, maar weet niet zeker of ik deze ook echt wil laten zetten. Ik vind het belangrijk dat mijn lichaam in ‘balans’ is als ware, ik wil geen willekeurige afbeeldingen op willekeurige plekken laten zetten, dat is niet mijn smaak. Ik vind het bij anderen heel erg mooi en iedereen moet hier zijn eigen afweging in maken, maar ik vind dat niet bij mezelf passen! Op het moment, met deze ene tatoeage, voelt mijn lichaam af. Ik vind het mooi en ik vind alles bij elkaar passen. Misschien komt er ooit een tweede en voelt het weer zo, misschien laat ik het hierbij. Ik kan in ieder geval wel zeggen dat er kriebels zijn. De tijd zal het leren!

Heb ik nog tips?
Het allerbelangrijkste is dat je je goed voelt bij jouw keuze. Twijfel je over het ontwerp, de plek, of de artist: doe het dan niet! Een tatoeage staat voor altijd op je lichaam en je wilt er natuurlijk geen spijt van krijgen. Zeker een goede shop en artist vinden is heel belangrijk, mocht je hier eventueel een vervelend gevoel bij hebben, zet het dan ook niet door. Niemand kan je dwingen iets te laten zetten op een locatie waar je je niet op je gemak voelt! Dat is het aller belangrijkst. Verder moet je natuurlijk vooral je hart en gevoel volgen. Vind jij iets mooi en weet je zeker dat je het op je lichaam wil? Lekker doen dan! Het is jouw lichaam en jouw keuze. Ook gaat iedereen er anders mee om, sommige mensen (zoals ik) denken er jaren over na en andere zijn er juist wat impulsiever in. Het is allemaal prima! Het aller belangrijkste is dat je je goed voelt bij je keuze, shop en artist!

Dat was mijn tatoeage-verhaal! Heb jij een tatoeage, of wil je een tatoeage? Laat vooral je mening achter in de comments, maar wees ook respectvol! Tatoeages zijn heel persoonlijk en iedereen denkt er anders over, maar respecteer mijn en elkaars keuze.

0 0 vote
Article Rating

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Abonneren op
guest
23 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Laura
3 jaren geleden

Mooie gedachte heb je bij je tatoeage! En een mooie tattoo en plek! Ik vind die kleine subtiele tatoeages altijd heel leuk eruit zien. Zelf heb ik geen tatoeages. Ik zou niet weten wat ik op mijn lichaam zou willen zetten. Zolang dat zo is, komt er ook niks op. Ik ben snel uitgekeken op dingen en een tatoeage is voor altijd. Dan moet het echt iets zijn waar ik voor altijd iets mee heb. Ik zou het ook op een plek doen die wel te bedekken is met kleding.

Donnadr
3 jaren geleden

Hij blijft zo leuk!!!

Lisette
3 jaren geleden

Mooie tatoeage heb je uitgekozen en laten zetten. Het is mooi als het een betekenis heeft. Ik heb een klein vlindertje op mijn voet. Die is heel veel mensen ook nog niet opgevallen, aangezien je hem natuurlijk alleen met mooi weer ziet.

Annika - Mrs. Marvelous
3 jaren geleden

Ik twijfel al jaren over een tattoo, ik weet wat ik qua ontwerp wil, maar ik weet nog niet precies waar op mijn lichaam en of ik het wel aandurf. Stoer dat je het hebt gedaan!

Sandra
3 jaren geleden

Tof! Ik vind ‘m érg gaaf, en al helemaal op de plek waar je hem hebt laten zetten. Mooie betekenis zit er ook achter. Vind het gaaf dat het je positiviteit geeft. 🙂 Ik wil misschien ook ooit wel een tattoo. Twijfel nog erg! Er zijn wel een paar dingen die ik heel mooi vind, maar er moet dan wel echt een betekenis voor mij achter zitten en tot nu toe heb ik die nog niet.

Annika - Mrs. Marvelous
3 jaren geleden

Ik wil iets dat mijn kinderen symboliseert, heel cliché. Het moet iets worden met vergeet-me-nietjes. Zodra ik alles helemaal duidelijk heb voor mezelf, gaat hij er echt komen.

Natascha - BeautyOpinie
3 jaren geleden

Wat heb jij een mooie tattoo zeg! Ik wil er wel één maar dan niet voor altijd. En da’s lastig he haha. Als ik er één neem wil ik net zoiets als jij, een subtiele met een mooie betekenis erachter.

liannereijntjes
3 jaren geleden

Wauw, wat een mooi verhaal! En de plek waar je hem hebt laten zetten maakt het al helemaal bijzonder 🙂 Ik wil eigenlijk ook wel graag een tattoo, maar nu is het niet zo handig om die te laten zetten aangezien de zomer eraan komt en je dan niet mag zonnen en niet mag zwemmen. Maar ik ga in september ook een maand rondreizen in Amerika, dus misschien is het inderdaad wel een idee om hem daar te laten zetten! 🙂

liannereijntjes
3 jaren geleden
Reply to  levendeloes

Mijn vriend en ik gaan (in volgorde) naar San Francisco, Los Angeles, Las Vegas, Nashville, Orlando, Miamo en New York. Misschien is New York daar de beste plek voor, aangezien het in de rest van de gebieden dan nog relatief warm is. Je wilt dan natuurlijk nog wel kunnen zwemmen en zonnen en niet alleen maar met je tattoo bezig zijn! 🙂

Charel
3 jaren geleden

Ik vind tattoos echt wel ontzettend mooi! Zelf heb ik nog niks maar twijfel wel

Rianne
3 jaren geleden

Hele mooie tattoo!! Leuke blog heb je ook, en leuk detail dat je uit Maastricht bent haha 🙂 Die zijn er volgens mij niet zoveel!

Eva
Eva
3 jaren geleden

Mooi en mooie betekenis! Ik heb een klavertje vier op dezelfde plek! En net onder mijn nek op mijn rug nog een tweede, beide hebben voor mij een belangrijke betekenis. En heb al ruim een half jaar kriebels voor een derde!