Challenge – The Power of Make-Up

Bijna twee jaar geleden postte NikkieTutorials (ofwel de Nederlandse beautyyoutuber Nikkie de Jager) het bovenstaande filmpje op Youtube. Hierin vertelde ze over haar liefde voor make-up en de kracht die make-up heeft. Make-up is een vorm van jezelf uiten, het kan je zelfvertrouwen geven en bovendien is het gewoon hartstikke leuk om te doen! Sinds ik dit filmpje zag, wilde ik dit altijd al een keer proberen: een helft van mijn gezicht opmaken en de andere helft ‘blanco’ laten. Dus, kijk snel verder naar het resultaat!

Wauw, wat een verschil! Ik heb ook expres mijn haar aan de ‘naakte’ kant vast gedaan, omdat ik ook vind dat je haar altijd veel verschil maakt. Ik vind het heel leuk om dit verschil te zien! Het grootste verschil vind ik denk ik toch mijn huid. Ik heb vrij veel roodheden in mijn huid, die ik met make-up redelijk goed kan verbloemen. Verder vind ik mijn ogen ook een stukje mooier uitkomen met make-up.

Ik vind mezelf niet per se mooier met make-up en ik draag het ook zeker niet elke dag. Soms heb ik geen zin om de moeite te doen, wil ik mijn huid even laten rusten of vind ik het gewoon niet nodig. Wel kan ik zeggen dat make-up een grote hobby is. Ik vind het leuk om mezelf ‘op te tutten’ en voor mij hoort make-up daar bij. Make-up is dus zeker geen must in het dagelijks leven, maar ik haal er wel veel plezier uit en ik vind het leuk om de transformatie te zien die make-up met zich mee brengt. Een vereiste is het dus zeker niet, maar als je er plezier uit haalt, waarom niet?

Nog even een close-up van de ooglook! Ik ben voor een zachte ooglook gegaan met wat roze en bruintinten, met een metallic bruine winged liner. Ik erger me trouwens ontzettend aan die mascarastip op mijn ooglid haha, ik zou er graag even met een wattenstaafje langs gaan!

Dit zijn alle make-up producten die ik voor deze look gebruikt heb! Ik heb een make-up look gemaakt die ik in het dagelijks leven zou dragen. Over het algemeen draag ik overdag niet altijd oogschaduw, vaak omdat ik lui ben, maar dit is zeker een look waar ik overdag de deur mee uit zou kunnen gaan. Ook voor een avondje uit, vind ik dit een hele geschikte look. Ik heb er trouwens voor gekozen om expres geen nepwimpers te gebruiken, of een extremere look te maken, omdat dat niet bij mij past en ik dat niet echt draag. Door een make-up look te creëren die ik echt dagelijks zou kunnen dragen, kun je het verschil des te beter zien!

Kruidvat Baobab huidolie
Urban Decay Naked Skin foundation in 3.5
Maybelline Instant Anti-Age Rewind Eraser Eye concealer in Light
Essence ‘All About Matt!’ poeder
Nars bronzer in Laguna
Benefit blush in Coralista
Mac mineralized skinfinish in Lightscapade
Hema wenkbrauwpotlood in 09
Mac paintpot in Rubenesque
Urban Decay Naked Smoky en Naked 3 palette
Hema vloeibare eyeliner in 73
Max Factor Clump Defy mascara
Max Factor Masterpiece Max mascara
Tweezerman wimpercruller
Mac lipliner in Soar
Mac lipstick in Mehr
Urban Decay All Nighter setting spray
Morphe kwasten

Dragen jullie elke dag make-up en hebben jullie deze challenge wel eens geprobeerd? Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Misschien vind je dit ook leuk?

Wat vond je van dit artikel? Laat het weten in een reactie!

5 Reacties op "Challenge – The Power of Make-Up"

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Donnadr
Gast

Zo’n leuke challenge! Ook echt leuk om het naast elkaar te zien.

Laura
Gast

Haa! Deze tag van Nikkie wilde ik ook al binnenkort ook op mn blog doen. Ik vind het verschil wel meevallen bij jou trouwens! Bij mij is’t wel een wereld van verschil. Zonder make-up ben ik, zoals mn vriend dat zegt, net een klein jongetje. :’) Mijn wimpers zie je ook gewoon niet. Dagen zonder make-up heb ik ook wel eens, maar alleen als ik nergens boeienders heen hoef dan de supermarkt. Ik heb ook altijd zin om lekker te tutten.

Lindsey Beljaars
Gast

Mooie challenge vind ik dit. Ik vind je op beide foto’s even mooi 🙂