Review – Clinique Take The Day Off Cleansing Balm

Al een hele tijd was ik benieuwd naar deze Cleansing Balm van Clinique. Ik gebruik al jaren met veel plezier de producten van Clinique en ook van dit product had ik al vele goede reviews gelezen. Toch schafte ik hem nooit aan, omdat ik het vrij prijzig vond.. Toch ging ik een tijdje geleden overstag toen er korting was en liep ik met deze make-up remover in mijn tasje de Douglas uit. Lees snel verder!

Dit is hem dus: de Take the Day Off Cleansing Balm van Clinique. Een hele mond vol weer, want daar blijkt Clinique goed in te zijn: lange productnamen, haha! Het doel van dit product is dus om je make-up te verwijderen en je gezicht te reinigen. In plaats van een vloeistof, wat wellicht gebruikelijker is voor een make-up remover, is dit dus een balsem. In deze pot zit 125 ml, wat natuurlijk aardig wat is.

Dit is de balsem! Een witte basic balsem, waar niets bijzonders over op- of aan te merken is. De geur is ook niet erg bijzonder, wat ik juist een pluspunt vind. Om je gezicht te reinigen, doe je een beetje van de balsem op je vingertoppen, door je vingers in de balsem te ‘dippen’. Je wrijft dan je handen een beetje over elkaar, waardoor de balsem een beetje olie-achtig wordt. Vervolgens wrijf je de balsem over je gezicht en ogen, om de make-up te verwijderen.

Het verwijderen van je make-up gaat heel gemakkelijk, ook bij waterproof producten. Ik draag regelmatig waterproof mascara en eyeliner, wat soms problemen kan opleveren met verwijderen, maar met deze cleansing balm gaat het heel snel en makkelijk! Als je je hele gezicht heb ingesmeerd, zul je zien dat de make-up los gekomen is. Je ziet er dan even uit als een panda-beertje, haha! Je verwijdert de balsem van je gezicht met water (eventueel met een washandje) en je gezicht af te drogen. . Je gezicht voelt absoluut niet vettig aan nadat je de balsem hebt verwijderd, wat je gezien de olie-achtige formule wellicht wel zou verwachten. Ook voelt je huid niet droog of trekkerig aan. Na het gebruik van deze balsem kan je je routine voort zetten door nog een extra scrub of reiniging te gebruiken, maar dit is afhankelijk van je voorkeur. Er is in ieder geval geen extra stap meer nodig om je make-up te verwijderen, want dit heeft deze balsem al geheel gedaan! Het is dus ook een ideaal product voor mensen die lui zijn in de avond en gewoon snel hun make-up eraf willen halen en naar bed willen.

Ik let eerlijk gezegd vaak niet extreem op de ingrediënten, maar ik kan me voorstellen dat sommige mensen dit wel erg belangrijk vinden, dus voor de liefhebbers is dit de ingrediëntenlijst: Ethylhexyl Palmitate, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Sorbeth-30 Tetraoleate, Polyethylene, PEG-5 Glyceryl Triisostearate, Water, Tocopherol, Phenoxyethanol.

Ik ben ontzettend tevreden over deze make-up remover. Hij werkt snel en doet zijn werk goed! Het is wellicht aan de prijzige kant, maar aangezien je er ontzettend lang mee doet (ik gebruik hem nu een eental maanden en er is nog niet veel uit) en er ook watjes mee bespaart, zou ik deze make-up remover toch aanraden! Ook zijn er regelmatig acties op Clinique bij de Douglas, dus die kan je ook in de gaten houden.

De Clinique Take the Day Off Cleansing Balm is onder andere verkrijgbaar bij Douglas voor €32,17.

0 0 stem
Artikelbeoordeling

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eef
Eef
3 jaren geleden

Goede review! Ik ben al een tijdje op zoek naar een fijn reinigingsproduct en deze ga ik zeker even onthouden.

Donnadr
3 jaren geleden

Ik vond hem ook zo fijn! Toch overwegen of ik hem ga kopen…

trackback

[…] maakte mijn geliefde make-up remover van Clinique op! Ik schreef er vorig jaar april een review over en sindsdien heb ik geen nieuwe meer gekocht. Ik heb er dus dik een jaar mee gedaan! En dat […]